Over Leasing ManagementOver de opleiding

Wil jij begrijpen wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de verschillende leasevormen en waarom voor de ene of de andere vorm gekozen kan worden? Wil je weten hoe leases worden verwerkt in de jaarrekening?


Met de praktijkgerichte opleiding Leasing Management verstevigt jij je positie als financieel professional door op strategisch en tactisch niveau te opereren. Je verdiept je tijdens deze beroepsopleiding in de mogelijkheden die Leasing kan bieden.

Werkwijze

Korte inleidingen worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Praktijkcases en (groeps-) opdrachten vormen een belangrijke toegevoegde waarde, evenals discussies waarbij een beroep wordt gedaan op de praktijkervaring en kennis van de deelnemers en docenten.

Over het programma

De volgende onderwerpen komen aan bod in de opleiding Leasing Management:


  • Value Based Management (inclusief financiële rekenkunde).
  • Working Capital Management: de investering in werkkapitaal en Cash Conversion Cycle risico’s.
  • Cash- en Liquiditeitenmanagement: het genereren van en de toegang tot kasstromen en het structureren van het betalingsverkeer.
  • Leasing Algemeen: De verschillende leasevormen en de juridische aspecten van leaseproducten.
  • Leasing in de jaarrekening: de jaarrekening, fiscale aspecten van leasing en het wettelijk kader rondom de jaarrekening (IFRS).


Examinering

De opleiding wordt afgesloten met een tweedelig schriftelijk examen.

Wat is het resultaat

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma Leasing Management en word je opgenomen in het register van de opleiding. Je mag officieel de titel QLM (= Qualified Leasing Manager) voeren.