Financial Excel en dashboards


"Goede docent die echt kennis had van zaken. Programma bood veel ruimte om te oefenen en de mogelijkheid om in de toekomst ook nog vragen te stellen vind ik erg prettig. Ik wist niet dat er zo veel mogelijk was met Excel en ga zeker een aantal zaken gebruiken (doe dat op dit moment al).”

> Heldere, effectieve en snel verkregen financiële analyses en rapportages

> Data in Excel inzichtelijk maken met behulp van financiële kengetallen

> Leer dashboards maken met heldere visualisaties

Omschrijving

De kwaliteit en snelheid van de beschikbare financiële data is bepalend voor de beslissingen en richting van de organisatie. Veel financiële professionals gebruiken Excel om in korte tijd de overvloed aan informatie te verwerken. Beheers jij Excel tot in de puntjes?


Om het maximale uit Excel te halen, is het noodzakelijk dat je inzicht hebt in de vele mogelijkheden. Met praktische kennis van Excel kun je effectiever en efficiënter gegevens analyseren en presenteren. Tijdens de cursus Expert in Financial Excel ontwikkel je de vaardigheden om scherper, sneller en beter te werken met Excel. Je krijgt relevante trucs die je direct in de praktijk kunt toepassen.


Aan bod komen onder andere het maken van financiële berekeningen en het bepalen van financiële doelstellingen, prognoses en scenario's met behulp van Excel. Ook oefen je met het maken van overzichtelijke rapportages en presentaties, en het gebruiken en programmeren van standaardformules.

Doelgroep

De cursus Expert in Financial Excel is relevant voor financieel professionals, zoals business-, project- en financial controllers, accountants, auditors en administrateurs. De cursus is geschikt voor gebruikers van Excel 2013-2016 en 365.