Data-analyse voor controllers


"De docent is zeer deskundig en weet uitstekend met onverwachte meldingen van Microsoft om te gaan."

> Verwerf nieuwe inzichten door onderzoek van bestaande en nog onbekende big data bronnen

> Ken de instrumenten en methoden van data onderzoek bij controllersvraagstukken

>Beheers de uitvoering van een data-analyse

Omschrijving

Het verzamelen, verrijken, berekenen, interpreteren en presenteren van data is een steeds belangrijker onderdeel van het vakgebied van de controller. Maar de hoeveelheid data blijft groeien. De (business) controller, als partner van het management krijgt steeds vaker te maken met vraagstukken die de financiële administratie overstijgen. Begrip van de verschillende informatiebronnen en de relatie ertussen is dan ook essentieel om goede analyses te kunnen maken.


De cursus Data-analyse voor controllers is een tweedaags programma waarbij je aan de slag gaat met een relevant vraagstuk uit de praktijk van de controller. Je leert met welke informatie je data vraagstukken benadert, welke data-analyses inzicht geven in de gegevens en hoe je deze analyses vervolgens praktisch uitvoert. Tot slot zorgt de juiste presentatiemethode voor een doeltreffend resultaat.


Het resultaat bereik je door de “Self-service BI” kenmerken van de instrumenten in Excel en Power BI desktop te gebruiken. Vooral een juiste keuze van analyse gereedschappen biedt je mogelijkheden om diverse data-analyse vraagstukken op te lossen.


In de training wordt gebruik gemaakt van Power Query in Excel en Power Pivot in Excel en Power BI desktop. Je leert hoe je de gemaakte modellen bijhoudt, periodiek ververst en gebruikt.

Doelgroep

De cursus Data-analyse voor controllers is ontwikkeld voor financials zoals (business) controllers en financieel medewerkers.