Programma


Dagdeel 1

Tijdens het eerste dagdeel maak je kennis met ‘agile’ in de brede zin van het woord. Naast het Agile Manifesto bespreken we en ervaren we de agile principes die de basis vormen voor bijvoorbeeld scrum. Specifiek kijken we naar het vak projectmanagement en gaan in op de verschillen tussen het traditionele waterval projectmanagement vs. agile projectmanagement.

Dagdeel 2

In het tweede dagdeel starten we me het scrum framework. Het scrum framework kent 3 rollen, 3 artefacten en 5 ceremonies. Onder andere deze elementen worden behandeld, en kunnen ook worden ervaren in verschillende kleine workshops en/of spel-simulaties.

Dagdeel 3

We gaan verder met het scrum framework. We behandelen de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de scrum rollen, spreken over het inzichtelijk maken van de voortgang door een burn-down chart, en hoe je als scrum master een goede retrospective kan faciliteren. We passen scrum toe op verschillende situaties.

Dagdeel 4

In het laatste deel komt onder andere estimation aan bod; het relatief inschatten van werk items. Daarnaast is de brede organisatie een onderwerp; hoe word ik als organisatie ‘agile’? waar begin je? We sluiten af met een blik op het examen; wat zijn de eisen en welke vragen kun je verwachten?