Over Factoring ManagementOver de opleiding

Wil jij leren hoe je de solvabiliteitspositie van een onderneming kan verbeteren? Heb jij de ambitie om het maximale uit de liquide middelen te halen? Met de praktijkgerichte opleiding Factoring Management verstevig jij je positie als financieel professional door op strategisch en tactisch niveau te opereren. Je leert tijdens deze opleiding hoe je maximaal kunt profiteren van de inzet van Factoring door je verder te verdiepen in de mogelijkheden die Factoring kan bieden.


De opleiding Factoring Management geeft je een goed beeld van alle aspecten van factoring management. Je verwerft inzicht in werkkapitaalbeheer, liquiditeitenbeheer, credit management en factoring. Je kunt de verworven kennis meteen in de praktijk toepassen en leert maximaal van de ervaringen van de docenten en medestudenten. Na deze opleiding mag je de titel QFM (= Qualified Factoring Manager) voeren.


Dit is de enige opleiding in Factoring Management voor de open markt!

Werkwijze

Korte inleidingen worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Praktijkcases en (groeps-) opdrachten vormen een belangrijke toegevoegde waarde, evenals discussies waarbij een beroep wordt gedaan op de praktijkervaring en kennis van de deelnemers en docenten.

Over het programma

De volgende onderwerpen komen aan bod in de opleiding Factoring Management:


  • Value Based Management (inclusief financiële rekenkunde).
  • Working Capital Management: de investering in werkkapitaal en Cash Conversion Cycle risico’s.
  • Cash- en Liquiditeitenmanagement: het genereren van en de toegang tot kasstromen en het structureren van het betalingsverkeer.
  • Credit Management: het inrichten van de administratieve organisatie en de juridische aspecten van credit management.
  • Factoring: inzicht in Factoring als financieel instrument en de juridische aspecten in de Factoringomgeving.


Examinering

De opleiding wordt afgesloten met een tweedelig schriftelijk examen.


Wat is het resultaat

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma Factoring Management en word je opgenomen in het register van de opleiding. Je mag officieel de titel QFM (= Qualified Factoring Manager) voeren.