Psychologie voor Financials


"Inhoudelijk een zeer sterke cursus! Veel geleerd over sociale psychologie alsook omgaan met lastige situaties en lastige personen. Dit vak is zeker een aanrader voor controllers of personen in soortgelijke functies.”

> Pas de verschillende psychologische theorieën en mechanismen effectief toe

> Ontwikkel beter inzicht in je functioneren en vergroot je invloed

> Krijg grip op de interactie met de ander

Omschrijving

De rol van de financial in de organisatie is complex, of het nu de CFO betreft, de business controller of degene die met financial accounting of debiteurenbeheer bezig is. Hier zijn al veel modellen en theorieën over ontwikkeld en bekend.

Financials vervullen die rol steeds beter. Niet op zijn minst omdat in veel opleidingen voor financials en controllers de nodige aandacht wordt besteed aan de vaardigheden om als een goede controller of financial te functioneren.

Tijdens deze tweedaagse cursus wordt het onderwerp verder uitgediept. Uiteraard gaat het ook over de rol van de financial, controller of auditor in een organisatie en de kennis, het gedrag en de houding die leidt tot goed functioneren. De verdieping zit echter in de achterliggende theorie over de persoonlijkheid van de financial, over de anderen waar de financial mee te maken heeft, over de interacties die daarbij ontstaan en over de achterliggende emoties die daarbij een rol spelen.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor (assistent) controllers, financieel managers en andere financials die meer inzicht willen krijgen in het eigen functioneren in relatie tot het functioneren van anderen in de organisatie. Belangrijk doel is het verbeteren van de interactie met anderen en het managen van jezelf, vooral in situaties waarbij de interactie met de ander als lastig wordt ervaren.