Projectcontrol


"Programma zat goed in elkaar. Mede door de docent, kleine groep en afwisseling tussen cases en theorie. De docent wist waar hij het overhad en kon goed schakelen als er praktijk vragen werden gesteld."

> Beheers complexe projecten in uw organisatie op effectieve wijze

> Geef sturing aan projecten in profit en non-profit organisaties

> Richt het projectcontrolplan doelbewust in

Omschrijving

Uit onderzoek blijkt dat projecten bij afronding gemiddeld 200% over budget zijn! Er zijn legio voorbeelden van projecten waarbij de kosten veel hoger uitvielen dan vooraf begroot. Ben jij betrokken bij projecten, dan wil je dit scenario als financieel professional natuurlijk vermijden. Zorg dat je ‘in control’ bent over projecten en dat je de financiële resultaten tussentijds en na afronding van het project kunt verantwoorden.


De cursus Projectcontrol gaat in op de uitdagingen rond het beheersen van projecten. Waarom gaat het in projecten vaak mis en hoe kun je budgetoverschrijdingen met het goed toepassen van projectcontrol voorkomen? Je leert hoe je jouw invloed op managementbeslissingen vergroot en actief meedenkt over het projectdoel en projectresultaat. Je ontwikkelt je tot de positief-kritische spiegel van de projectorganisatie!

Doelgroep

De cursus Projectcontrol is bedoeld voor financieel professionals die betrokken zijn bij projecten of in een projectorganisatie werkzaam zijn. Eerder hebben projectcontrollers, business-, financial- en concern controllers, managers finance & accounting, managers planning & control, financieel directeuren en projectmanagers, -leiders en coördinatoren, uit zowel profit als non-profit organisaties, hun voordeel gedaan met deze praktijkgerichte cursus.