Overtuigender schrijven voor financials


"Wat ik heb geleerd van deze cursus is dat een goede structuur/presentatie minstens zo belangrijk is als de inhoud van een advies. Aangezien het management slechts beperkt de tijd heeft om nota’s door te nemen is het belangrijk om direct tot de kern te komen. Dat heeft Freerk ons doen inzien en geleerd toe te passen. Het beste advies dat ik heb meegekregen? Dat het soms goed is om te benoemen wat de ander waarschijnlijk dwarszit. Daarbij kun je de diverse rollen gebruiken en de methodiek van framing toepassen.”

> Van lezersverwachting tot overtuigingsprincipes

> Meer controle over het schrijfproces

>Verbeter jouw schriftelijke communicatie

Omschrijving

Je bent financieel expert en schrijft. Van jaarverslag tot managementnota: lezers hebben direct een oordeel over teksten - ook over jouw teksten. Vinden ze jouw teksten warrig of omslachtig? Dan is het maar de vraag of ze de moeite nemen jouw tekst te lezen. Gevolgen? Lezers zien belangrijke informatie over het hoofd en je krijgt vragen terug.


In de cursus Overtuigender schrijven voor financials leer je dat lezersgedrag voorspelbaar is, met welke eenvoudige ingrepen je jouw lezer wegwijs maakt in jouw tekst. De lezer laat zich daarna overtuigen.


Van lezersverwachting tot overtuigingsprincipes: je wilt meer controle over het schrijfproces. Je wilt de schriftelijke communicatie verbeteren.

Doelgroep

Van Business Controllers tot CFO's en van financieel medewerkers tot managers van financiële afdelingen: de cursus is bedoeld voor financiële professionals.