Lean Management & Control


"De cursus heeft een goede duidelijke link met het vakgebied Financiƫn en is direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk".

> Kom te weten wat Lean Management betekent en toevoegt voor verschillende typen organisaties; dienstverlening, productie, non-profit

>Sneller inzicht in bedrijfsprocessen en draagvlak om verbeteringen te implementeren

> Realiseer verbetering in de interne controle en management informatie met Lean Accounting

Omschrijving

Om kosten te besparen of omzet te verhogen zien organisaties zich soms genoodzaakt om radicale veranderingen door te voeren, zoals ontslagrondes of reorganisaties. Maar in plaats van plotseling op een ingrijpende manier te veranderen, is een structurele benadering vaak effectiever en goedkoper. Lean Management is een methode waarmee je continu verbeteringen en daaruit voortkomende kostenbesparingen kunt realiseren, in kleine beheersbare stappen. De methode heeft zichzelf inmiddels al bewezen bij toonaangevende multinationals. Steeds vaker zijn organisatieveranderingen bij zowel grote als middelgrote organisaties gebaseerd op de uitgangspunten van Lean Management.


Uniek in de cursus Lean Management & Control is de specifieke focus van de Lean filosofie op de processen van de financiƫle afdeling (Lean Accounting). Veelal wordt kwaliteit in processen beoogd door een toename van controle op werkzaamheden, met alle kosten van dien. De administratieve organisatie heeft daardoor de neiging log en arbeidsintensief te worden. Tijdens de cursus Lean Management & Control leer je Lean Management effectief implementeren in de praktijk. Door te redeneren vanuit de waarden en het gezichtspunt van de (interne) klant, signaleer je verspillingen in de processen. Je voert verbeteringen en daarmee kostenbesparingen succesvol door en voorkomt ongewenste, belastende maatregelen zoals reorganisaties.

Doelgroep

De cursus Lean Management & Control is ontwikkeld voor financieel professionals zoals controllers, financieel directeuren, accountants, financieel medewerkers, algemeen directeuren en consultants. Je overweegt Lean Management in uw bedrijfsvoering te implementeren, of wil de Lean filosofie beter te leren kennen.