Controller als strategisch
business partner


Deze cursus wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.7

> Benader organisatie-vraagstukken vanuit strategisch perspectief.

> Schrijf een visiedocument over de strategie en de implementatie ervan in je eigen organisatie.

> Weet kansen en risico’s op waarde te schatten en in te bedden.

Omschrijving

Je bent in jouw functie al lang niet meer de controller die alleen op aanvraag de cijfers verstrekt. Als business partner ben je proactief betrokken bij brede organisatievraagstukken. Wat komt erbij kijken en wat vereist dat aan vaardigheden? Bijvoorbeeld het bepalen en implementeren van de strategie, het beleggen van verantwoordelijkheden, het doorrekenen van scenario’s, het wijzen op (strategische) risico’s en kansen, het signaleren van trends en afwijkingen, het nagaan of de interne organisatie robuust en flexibel genoeg is om de benodigde veranderingen door te voeren, etc. Dit vereist een hoog niveau van kennis en inzicht op het gebied van strategische bedrijfsvoering, procesinrichting en bestuur.


Strategisch kunnen redeneren en een helikoptervisie hebben over de organisatie is dan ook essentieel. Daar ga je in deze cursus mee aan de slag. De inzichten en inspiratie die je opdoet tijdens de cursus, zorgen voor zowel een pragmatische als vernieuwende denkwijze. Op een manier die past bij de context en het moment, maar vooral ook bij jezelf.

Doelgroep

De cursus Controller als strategisch business partner van NIVE Opleidingen is speciaal ontworpen voor financiële professionals die zijn doorgegroeid zijn naar een rol als business partner in de organisatie. Het programma is ook zeker geschikt voor financials die in de nabije toekomst een dergelijke positie gaan of willen bekleden.